Wat is alopecia? | Meer over de oorzaken en vormen | Haarwerk Expert
16242
page-template-default,page,page-id-16242,page-child,parent-pageid-15885,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Alopecia

Wat is alopecia?

Alopecia is een haaruitval aandoening die in verschillende vormen en gradaties voor kan komen bij volwassenen of kinderen. Heb je last van haaruitval door alopecia? De specialisten van Haarwerk Expert hebben ruime ervaring met het plaatsen van pruiken en haarstukken bij alopecia. Neem gerust contact met ons op en wij adviseren u graag over een passende oplossing.

 

Alopecia-Haaruitval-Haarwerk-Expert

 

Verschillende vormen van alopecia

Alopecia is een haarziekte en wordt ook wel in verband gebracht met het ontbreken of het verliezen van haar. De bekendste vorm van haaruitval is alopecia areata. Bij deze vorm is er sprake van pleksgewijze haaruitval. Hierbij kan het gaan om haaruitval van hoofdhaar, maar ook van de baardstreek, de schaamstreek of de wenkbrauwen. De plekken waar haaruitval plaatsvindt zijn vaak rond of ovaal. Bij deze plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei vertoond. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan. Alopecia areata verloopt vaak grillig en is bij iedereen anders. Bij de meeste mensen groeit het haar binnen twee jaar vanzelf terug.

 

De oorzaak van alopecia

Het proces van haarverlies verloopt voor iedereen anders, waardoor het zeer complex blijft. Hierdoor is het niet altijd gemakkelijk om meteen de oorzaak en een daarbij passende behandeling vast te stellen. Haarverlies kan een fysieke of psychische oorzaak hebben. De algemene oorzaken van overmatig haarverlies variëren van eetgewoonten, stress tot medicijngebruik en erfelijkheid. Daarnaast kunnen de problemen met het haar of de haargroei tot ernstige psychische problemen en zelfs tot depressies leiden. Dit is verschillend per persoon.

 

Alopecia bij een kind

Alopecia komt voor bij jonge en oude mensen. Wanneer je haaruitval bij je kind constateert, kan dit voor veel onrust zorgen. Je moet een weg zien te vinden om op de juiste manier om te gaan met het haarverlies van jouw kind. Onze specialisten begeleiden jullie hier op de juiste manier bij. Alopecia bij een kind heeft natuurlijk ontzettend veel impact. Net als bij een volwassen is hij of zij niet ziek, maar heeft wel een haarziekte waar jullie dagelijks mee geconfronteerd worden. Persoonlijk advies en ondersteuning (niet alleen van de arts) is meer dan welkom. Daarvoor ben je bij Haarwerk Expert aan het juiste adres.

 

Gratis adviesgesprek

Haarwerk Expert biedt oplossingen voor ieder type haaruitval. Een verzorgd kapsel is voor iedereen een waardevol bezit. Heeft u last van specifieke haar- of hoofdhuidproblemen? U bent van harte welkom bij Haarwerk Expert voor een kosteloze haar- en hoofdhuidanalyse. Op basis van deze analyse geven wij u advies over de producten die de gezondheid van uw hoofdhuid verbeteren en de haargroei stimuleren.

 

Persoonlijk advies

Wij vinden het belangrijk dat u naar huis gaat met een haarwerk dat niet alleen past bij uw gezicht, maar ook de juiste kleur en dikte heeft. Naast model en uiterlijk speelt levensstijl ook een belangrijk rol. Wij inventariseren in een persoonlijk gesprek alle wensen, zodat u snel vol zelfvertrouwen over straat kunt gaan.

Wilt u meer informatie? Kom gerust een keer bij ons langs als u in de buurt bent of maak direct een afspraak.